Szegedi Tini-telefon Lelkisegélyszolgálat Egyesület

6701 Szeged, Pf. 231.

prandial meaning in hindi Kakching

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

A Szegedi Tini-telefon Lelkisegélyszolgálat fennállásának 25. évfordulója

 

Sajtóanyag

Az 1989 óta végzett egészségnevelési, közösségfejlesztési tapasztalatokra épül az a kortárs segítő tevékenyég, amelynek tapasztalatait fokozatosan átadjuk újabb és újabb önkénteseknek, így részben a hagyományaink, részben a szakma újdonságai érvényesülhetnek egyesületünk tevékenységében. Ez az eltelt 25 év azt igazolta, hogy igen is van létjogosultsága az ilyen jellegű tevékenységnek. Az utóbbi évek tapasztalatai pedig arra mutatnak rá, hogy egyre több olyan fiatal jelenik meg a kíber térben, amelyek számára hatékony és hathatós segítségnyújtás elkerülhetetlen a célból, hogy nehogy mentális egészségkárosodásuk kifejezettebbé váljon (gondolok itt a függősége kialakulására, a rejtőzködő személyiség kérdéskörére, stb.).

A projekt a közösségépítés, a közösség megtartó erejének átélése, a segítő aktivitás önkéntesekkel való megvalósulásával problémahozó fiatalokkal való foglalkozásban teljesedik ki.

Maga a közösségépítés, a közösségben való együttes tevékenység öröme az önkéntes munkát végző stáb tagjainál erősödik meg. Az elmúlt 25 év alatt azt tapasztaltuk, hogy annak ellenére, hogy szétszóródtak az iskoláik elvégzése után az ország, sokszor Európa, sőt a Föld minden részére, a közösség élmény hatásaként közöttük a kapcsolattartás megjelenik még most is.

Az alapvető tevékenységünk célcsoportja a fiatal korosztály (10-29 év), itt a mentális segítségnyújtás eredményezheti azt, hogy döntési, probléma-megoldási feszültségeiken túllendülve egészséges lelkületű felnőttként váljanak társadalmunk hasznos tagjává.

A telefonos tevékenység után az internetes alapú szolgáltatásra azért léptünk, mert azt tapasztaljuk, hogy a fiatalok különböző internetes fórumokon érhetők el, és így ezzel is kívánjuk szolgálni segítő aktivitásunkkal őket. A fiatalok a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen fordulhatnak hozzánk.

Tapasztalataink szerint az 1989-től kortárs segítő projektjeinkben tevékenykedő fiatalok (ma akár 25 évvel idősebben is) még mindig érzékenyebbek a problémákra való reagálásban, mint nem képzett kortársaik, az általuk elért közegben a gyakorlati megvalósítást biztosító stábból való kikerülés után is hatékonyabbak közösségépítésben, empátiás odafordulásban, segítő aktivitásban.

Ez az, ami arra ösztönöz bennünket, hogy újabb és újabb fiatalok bevonásával szélesítsük azt a kört, amely hatékonyan elérni képes a mai fiatalokat, segít számukra egészséges élettervet kialakítani és megvalósítani.

A 2014.10.04-i, a Szegedi Tini-telefon Lelkisegélyszolgálat fennállásának 25. évfordulójának rendezvényén erre a munkára, a szakmai- és emberi kapcsolatokra emlékeztünk vissza, ami a szolgáltatást 25 évig életben tartotta.

Szeged, 2014.10.05.

 

Schád László

egyesületi tag

 

 

       A program a NEA-UN-14-SZ-0612 pályázat támogatásával valósul meg.

Ma11
Tegnap67
A héten131
A hónapban671
Összesen133600

Látogató IP címe: 185.6.139.131 Információ a látogatóról: Unknown - Unknown 2020. augusztus 12. szerda, 05:40

Ki van jelen

Guests : One guest online Members : No members online
JavaScript either reported a fatal error or is not running.

Látogatóink

Oldalainkat 1 vendég és 0 tag böngészi